Page 5 - Spiegelschrift 18, najaar 2018
P. 5
zelfs in het Spiegel
Zijn stappen zijn veranderd in die van een stoere zelfverzeker- de man, haar man. Op het bankje drinken ze kof e uit de ther- moskan en kijken tevreden rond. In het midden van het bankje ligt zijn grote hand beschermend over haar schouder. Praten hoeft niet, het meeste is gezegd.
Twee goed gekamde katten steken over. De voorste kijkt om. Hij wacht tot zijn maatje ook aan de overkant is. Dan rennen ze weg. Staarten verdwijnen in de verte. Samen op avontuur. Pu- bers op de  ets. Haar armen om zijn middel, haar hoofd tegen zijn rug en haar ogen dicht. Pril geluk.
In de verte klinkt gekrijs. Een kleuter werpt zich vlak voor het bankje driftig op de grond. Zijn moeder grijpt hem bij zijn arm, terwijl ze met de andere arm haar baby op haar buik onder- steunt. De moeder wankelt. De hand op het bankje is weg. Haar lieve man staat naast de moeder, nog voordat ze het hem vragen kan. Hij raapt de kleuter voorzichtig op en wijst naar de geitjes, vraagt aan de jonge vrouw of ze wil zitten en aait even over het bolletje van de baby.
Het is stil op wat gekraai van baby na. Een paar minuten later lopen ze verder. Druk pratend over de geitjes en met zijn hand- je stevig geklemd in die van zijn moeder, stapt de kleuter vrolijk verder. Ze lacht naar hem, zoals alleen een moeder kan.
Pure liefde. Hij kijkt ze na en neemt dan weer plaats op hun bankje. Heel even legt ze haar hoofd op zijn schouder en staart naar de lucht. Twee wolken boven wat ooit Bensdorp was, lij- ken te botsen. Ze vormen een hart. Ze kijkt weg, veel te bang om het te zien breken.
Een paar huizen verderop wast een man op de oprit zijn auto. Voorzichtig aait hij met een zacht doekje over zijn glimmende Audi. Zijn bewegingen lijken omarmingen. Zijn ogen glimmen verliefd. Als zijn vrouw achter hem staat, kijkt hij niet om. Hij zegt wel wat terug, maar kan zichzelf niet dwingen zijn blik van zijn geliefde bolide weg te draaien. Vrouw loopt hoofdschud- dend weg. Hij ziet het niet, gaat door met strelen en lijkt lieve woordjes te  uisteren tegen de wieldop.
Een paar tuinen verderop klinkt geschreeuw. Twee mensen, een mannen– en een vrouwenstem klinken boos. Hij vooral sussend, zij hysterisch. Komt wel goed, hebben wij ook gehad, denkt ze. De kof e is op. Ze gaat langzaam staan. Tijd om te gaan. Hij steekt zijn arm verwachtingsvol uit. Samen schuife- len ze door het Spiegel naar huis. Morgen krijgen ze misschien nog een dag samen.
Eefje Pleij is onderwijzeres en bewoner van het Spiegel.
en villa – Liefde op het eerste gezicht club – Verliefd - Liefde voor de schoonheid
Liefde voor de buurt - Liefde voor de historie muziek – Onvoorwaardelijke liefde
5


   3   4   5   6   7