Page 5 - spiegelschrift10
P. 5
Door Pieter Schut
Niet hockey, maar tennis populairste sport
Niet hockey, maar tennis is de meest beoefende sport in het Spiegel. Het Spiegel telt drie tennisverenigingen, Het Spieghel, De Meent en Bosheim. Samen zijn deze clubs goed voor ruim 2800 leden. Hockeyclub Gooische heeft 2200 leden.
Zowel Bosheim als de Meent heeft plannen om binnenkort de accommodatie aan te passen. Bosheim, heeft aan de Plaggen- weg tien buitenbanen en een hal met vier binnenbanen. De de ondergrond van de banen zijn aan groot onderhoud toe, iets wat ongeveer eens in de dertig jaar moet gebeuren. Het bestuur van Bosheim wil dit combineren met een herinrichting van het park. De leden mogen hierover komend voorjaar beslissen. “Een grote gebeurtenis voor de vereniging”, zegt voorzitter Robert Zaaijer, die hoopt dat het tevens lukt om het park dan een iets groener aanzicht te geven.
Bij LTC De Meent is de herinrichting van het park aan de Meerweg al in uitvoering. De Meent gaat van zeven banen terug naar zes om zodoende iets meer manoeuvreer-
ruimte en een iets groter terras te kunnen realiseren. Hoewel de naam een link naar de woonwijk de Meent veronderstelt, is dit toch niet waar. De vereniging werd al in 1942 opgericht en toen was er nog geen sprake van de Hilversumse Meent. “Wij hebben soms wel wat last van die naam”, zegt voorzitter Robbert Keijer, “want wij zijn een echte Bussumse club”. Om die reden wordt dan ook een naamswijziging serieus overwogen.
De Meent overweegt naamswijziging.
Van links naar rechts: Michiel van ‘t Hek (Gooische), Boudewijn Chamuleau (Het Spieghel), Bart Nervoort (debatleider) en Gert Olthof (BFC).
in een assertieve buurt
Deelnemers:
• Boudewijn Chamuleau - Voorzitter Het Spieghel (tennis)
• Michiel van ’t Hek - Voorzitter Gooische (hockey)
• Gert Olthof - Voorzitter BFC (voetbal)
• Bart Neervoort - Gespreksleider (ex-voorzitter Spiegelvrienden)
5


   3   4   5   6   7