Page 4 - spiegelschrift10
P. 4
Assertieve sportclubs
4
Jongens in actie op het nieuwste veld van Gooische.
Hoewel de heren verschillende takken van sport beoefenen, kennen ze elkaar goed. Ze zijn dan ook buren op het sportpark aan de Meerweg in het Spiegel, waar de drie clubs samen ruim vijfduizend leden hebben. Hockeyclub Gooische van voorzitter Michiel van ’t Hek is de grootste vereniging met 2200 leden, dan volgt Gert Olthof ’s BFC
met 1660 leden en dan de tennisclub Het Spieghel van Boudewijn Chamuleau met 1350 leden. Waarom kozen ze ooit voor hun sport en hun club?
Clubs hebben samen 5000+ leden
Gert Olthof: “Voetbal is de populairste sport van Nederland, het is onderdeel van ons culturele leven. Ik speelde ooit bij Veendam, via mijn zoon kwam ik hier bij BFC, een club met een lange traditie. Het is een team- sport, dat spreekt mij aan en wij proberen dat bij BFC zo goed mogelijk te faciliteren. Hockey en tennis zijn ook leuk hoor, maar ik vind voetbal het aardigst”.
Michiel van ’t Hek: “Hockey is de familie- sport bij uitstek. Jongens, meisjes, jong, oud: iedereen doet hier in onze vereniging mee. Veel families komen met z’n allen. De leden zijn tussen de 4 en 80 jaar oud. Een leven lang hockey is onze slogan. Iets meer dan voetbal is het een behendigheidsspel, waarbij fysieke elementen wel steeds belang- rijker worden”.
Sport in het Spiegel - Spiegeldebat


   2   3   4   5   6