gooizaken13
P. 1
Het magazine voor ondernemend Gooi- en Vechtstreek
BESTE IN HET GOOI!
Zie ook pagina 7
Gooise Netwerk Borrel
12 maart en 9 april 2015
Zakelijk en culinair netwerkevent
Locatie: NH Hotel Naarden 17.00-20.00 uur. Aanmelden: ronald@commesso.nl
iLocator Award naar Werf 35 voor beste herontwikkeling
Verdere zaken
iLocator wil 3 doorpakken
Spil Games zit al Werf 35. Op de achtergrond staat het oudste gebouwtje op het terrein.
GOOI - Het uitzicht van Peter Dries- sen van Spil Games in Hilversum (opgericht in 2000) vanuit zijn kantoor aan het Rotor Mediacom- plex was de verloederde voorma- lige gemeentewerf. Hij kon het niet aanzien, besloot het voor een habbekrats te kopen, verhuisde in 2012 naar de nieuwe locatie en nu, bijna drie jaar later, is het terrein grotendeels opgeknapt en opgekrikt. De metamorfose van
gribus naar nieuw bedrijventerrein leverde hem donderdag de iLocator Award op, die hij kreeg uit handen van de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger.
De iLocator Award zal niet iedereen iets zeggen. Sterker nog: iLocator zal nog niet bij iedere ondernemer een lampje doen branden. iLocator is al vijf jaar de ontwik- kelingsmaatschappij die in opdracht van de negen samenwerkende gemeenten in
dere nog een beetje of af en toe - aan in deplorabele staat, maar keek door de rommel heen en zag vooral kansen.
Vervolg op pagina 3
dit gebied helpt bij het opknappen van bedrijventerreinen en ondernemers naar een nieuwe vestigingslocatie in de Gooi en Vechtstreek. In dit kader is donderdag door wethouder Jaeger van Hilversum de eerste iLocator Award uitgereikt aan Peter Driessen van Spil Games, omdat hij op uitmuntende en ondernemende wijze heeft geïnvesteerd in zijn nieuwe werkomgeving. Daarvoor kocht hij in de nieuwe bv Media nest de zes gebouwen met bijbehorende grond aan.
Driessen trof op de gemeentewerf zes gebouwen - sommige vervallen gebou- wen werden niet meer gebruikt en an-
Van gribus naar bedrijventerrein voor creatieven
11
Stadsfonds start
13
Biertje Wispe is een hot item
13
Net gestart: Lucaweb
15
Cool-Spot
5 9
Groene koerier
11
Floriade biedt kansen
Duurzaam: Spant!
Technische bedrijven zoeken met spoed personeel
Gooi en Vechtstreek - Voor Techniek- pact Gooi en Vechtstreek is dit aanlei- ding er stevig tegenaan te gaan met een campagne om, zoals dat wordt genoemd ‘de opleidingsroute naar de techniek te bewandelen’.
Stevig tegenaan
Het samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven en scholen benadert de komende periode 14-, 15- en 16-jarigen in de regio om een technische opleiding te gaan volgen. Dit zijn jongeren in de onderbouw van de middelbare school die over het algemeen nog een keus moeten maken voor een vervolgopleiding. Slot- stuk van de campagne is het event Tech- Zone 2015 op 12 maart tussen 15.00 en 20.00 uur in het MBO College Hilversum. “Tijdens dit event kunnen jongeren - en hun ouders - direct kennismaken met ge- interesseerde bedrijven uit de regio. Ze ontdekken wat de bedrijven hen straks, én nu al, te bieden hebben. En krijgen meteen te horen welke technische mbo- opleiding daar het beste op aansluit”,
zegt projectleider Marcel Schilders.
In de etalage
Tijdens het evenement zetten techni- sche bedrijven zichzelf in de etalage. Schilders zegt hierover: “Op zich is het uniek dat jongeren al in zo’n vroeg sta- dium kunnen kennismaken met hun toe- komstige werkgevers. Om hen echt over de streep te trekken, doen de bedrijven meteen een concreet aanbod. Dankzij een sollicitatiegarantie kunnen ze na een opleiding meteen op gesprek bij de deelnemende bedrijven uit de Gooi en Vechtstreek. Het moet gek zijn als daar geen baan uit voortkomt.”
Ook jongeren die niet kunnen wachten om te gaan werken, zijn volgens Tech- niekpact Gooi en Vechtstreek welkom: “Werken en leren spreekt niet alleen de jongeren aan, er zijn ook genoeg bedrij- ven die graag zo snel mogelijk met po- tentiële werknemers in contact komen. Zo kunnen jongeren direct verdienen en hebben bedrijven meteen de werk-
nemers die ze van meet af aan via de ei- gen bedrijfsopleiding helemaal kunnen toerusten op hun toekomstige taak. Op 12 maart is er dan ook ruim aandacht voor werken, leren én verdienen.”
GENIET NU.... MORGEN BESTAAT IMMERS
NOG NIET!
Graaf Florislaan 2 Muiderberg 0294-263997 www.belevingmuiderberg.nl
Exclusieve aanbieding voor lezers GooiZaken
Al 14 jaar is het Groene Paviljoen in Baarn dé locatie voor succesvolle bijeenkomsten en evenementen. Bijgesloten bij deze GooiZaken treft u een flyer aan over deze groenste locatie van Nederland. GooiZaken heeft een interessante aanbieding voor u. Vermeld bij uw reservering dat u lezer bent van GooiZaken en de eerste 25, 50 of 100 consumpties* worden u dan door ons aangeboden. * Meer informatie en voorwaarden vindt u in de flyer.
www.bomencentrumnederland.nl


   1   2   3   4   5